23 Kasım 2017 Perşembe

D E N G E ŞART !

D E N G E ŞART !

Pozitif olmak demek, Size karşı gelişen olumsuz durumlara karşı tepkisiz kalmak demek değil, bilinç düzeyimize göre en uygun şekilde kendimizi ifade etmemiz demektir.
Bizler şaşkın Sevgi Pıtırcıkları DEĞİL,
Sadece Herşeyin farkında, Evrensel Bakış Açısıyla Herşeyi Sevgi Bütünlüğünde gören ve de daima DENGE'de Işık Ruhlarız.
AlevCe ( 20 Ocak 2016)

Köyün birinde bir yılan yaşarmış. Bu yılan tüm köylülere saldırır korkuturmuş. Köylüler de yılanı görünce bana birşey yapmasın diye kaçacak yer ararmış. Bir gün yılan bir Derviş ile karşılaşmış. Derviş ona yaptığının yanlış olduğunu insanlara sevgiyle yaklaşması gerektiğini bu şekilde davranarak eline kötülükten başka birşey geçmeyeceğini ve mutlu olamayacağını anlatmış anlatmış... Aradan zaman geçmiş. Derviş bir bakmış yılan kendisine doğru geliyor ama üstü başı yara bere içinde kan revan... Derviş şaşırmış. Ne oldu sana böyle diye sormuş ? Yılan da aynen dediklerini yaptığını ama bu kez de insanların kendisine saldırdığını gördükleri yerde vurmaya çalıştıklarını anlatmış.. Derviş cevap vermiş : BEN SANA KİMSEYE KÖTÜLÜK ETME DEDİM. KENDİNİ SAVUNMA DEĞİL !!
Yukarıda özet yazdığım hikayeyi çok severim. Aslında üstüne yazılacak pek fazla birşey kalmıyor. Bununla birlikte kısaca belirmeliyim ki ; Pozitif olmak demek size karşı gelişen olumsuz durumlara karşı tepkisiz kalmak demek değil, bilinç düzeyinize en uygun şekilde (neden böyle davranıyorsun ? Niçin bana öfkelisin? Benim canımın yanması sana nasıl bir keyif verebilir ? Sence bu insani bir duygumu ? Bu yaptığının doğru olduğuna inanıyormusun ? gibi... ) kendinizi ifade etmeniz demektir.
Hayatta herşey Denge üzerine kuruludur.

Alev Cedimağar (20 Ocak 2016)
Ruhsal Denge ve Farkındalık Rehberi
(Spiritüel bir Şifacı ;) )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.