10 Kasım 2017 Cuma

10 Kasım Sonsuzluğa yeniden Doğuş..

Şeb-i Aruz törenlerini ilk duyduğumda acaba nedir ? ne anlama geliyor diye araştırmış ve Şeb’in GECE Arus kelimesinin ise DÜĞÜN anlamına geldiğini, Mevlananın Dünya’dan ayrıldığı gece olduğunu ve “Bu geceyi Rabbine, sevgiliye kavuşma” yani “Düğün Gecesi” olarak görerek “ben öldüğümde yas tutmayın. Sonsuz Sevgiliye Kavuşmamı kutlayın” dediğini öğrendiğimde çok etkilenmiştim. Ne kadar derin bir anlam..

O günden sonra Dünya’dan ayrılma zamanıyla ilgili daha farklı bir bakış açısına sahip oldum. Nitekim Tüm sevdiklerim için her ne kadar onu bir daha dünya gözüyle göremeyeceğimi bilerek derin bir üzüntü duysam da “Bugün sonsuzluğa, Işığa, Yaradana kavuşma ve sonsuzluğa yeniden doğma günün kutlu olsun” diye içimden hep geçiririm..

Bugün Sevgili ATAMIZIN da Dünya’dan ayrıldığı ve Sonsuz Işığa, Yaradana yani Sonsuzluğa yeniden doğduğu gün. O zaman niye yas tutuyoruz ? Artık bizimle yaşamadığı için mi ? Oysa ki yaşıyor ! Ruhsal olarak aynı kaynaktan geliyoruz ve tüm sevdiklerimiz gibi onunla da BİRİZ. Tabii bir olmak demek onun ya da onların sahip olduğu güzel özelliklere de sahip olmak ve onun öğrettiklerini uygulamaya devam etmek demektir.. Yoksa ister yas tut ister kutla eğer onların Sevgi ve Işık bayrağını taşıyamıyorsak, öğrettiklerini anlamadıysak, hiçbir duygunun ya da “gidişin” anlamı olmuyor. Emin olun hiçbir ruh arkasından öyle kuru kuruya ağlayan sızlayan insanlar istemiyor :)

Bu yüzden, Doğarak Dünya hayatına başladığı gün gibi ATAMIZI’da 10 Kasım günlerinde Sonsuzluğa yeniden doğuşunu ve hep var oluşunu , sevgiyle, minnetle, Duayla, şükranla “kutlayalım”. Ve de Kutlu OLsun..

İyi ki BİZİM ATAMIZ OLMUŞSUN, İyi ki BİZİM TOPRAKLARIMIZA GÜNEŞ GİBİ DOĞMUŞSUN.. Tüm Dünya seni tarih kitaplarında anlatırken BİZ SENİ BİZZAT YAŞADIK çok şükür..

IŞIĞININ Takipçileri, Koruyucuları ve Sonsuza dek İzindeyiz..

Alev Cedimağar
Ruhsal Denge ve Farkındalık Rehberi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.