16 Şubat 2015 Pazartesi

BEN SANA KİMSEYE KÖTÜLÜK ETME DEDİM. KENDİNİ SAVUNMA DEĞİL !!!!

İnsanlar belli spiritüel farkındalıkta olan kişilere ne isterse söyleyebileceklerini ya da ne yapsalar bu kişilerin bir şekilde tepki vermeyeceği gibi yanlış bir görüşe sahiptirler ve bazen inatla sabırları öyle zorlarlar ki , bu spiritüel insanların da cevap ya da tepki verebildiğini öğrenmek onları çok şaşırtır :)) Genelde de yakın aile çevresinden, arkadaşlarından, eşinden dostundan aldıkları cevap "Hani sen spiritüel öğretilere inanıyordun niye kızdın?" şeklinde olabilir :)) 
Spiritüel insan her şeye gülümseyen tepkisiz eylemsiz insan demek değildir.
Her insan gibi dünyevi boyuta uygun olarak kendi bilincine en uygun en pozitif tepkiyi vererek farkındalık yaratmayı amaçlar.
Bununla birlikte spiritüel insanın daima gülümsemesi,  daima susması,  hoşgörmesi gerektiğini düşünenler,  yaşadıkları duyguları dönüştüremedikleri ve kendilerini ifade etmedikleri için zamanla  ruhsal ve dolayısıyla fiziksel rahatsızlar göstermesi muhtemeldir.  Zaten bu bastırılan duyguları zamanla dengesiz ve olumsuz davranış ve konuşma şekliyle yansımaya başlar .   

Köyün birinde bir yılan yaşarmış. Bu yılan tüm köylülere saldırır korkuturmuş. Köylüler de yılanı görünce bana birşey yapmasın diye kaçacak yer ararmış. Bir gün yılan bir Derviş ile karşılaşmış. Derviş ona yaptığının yanlış olduğunu insanlara sevgiyle yaklaşması gerektiğini bu şekilde davranarak eline kötülükten başka birşey geçmeyeceğini ve mutlu olamayacağını anlatmış anlatmış... Aradan zaman geçmiş. Derviş bir bakmış yılan kendisine doğru geliyor ama üstü başı yara bere içinde kan revan... Derviş şaşırmış. Ne oldu sana böyle diye sormuş ? Yılan da aynen dediklerini yaptığını ama bu kez de insanların kendisine saldırdığını gördükleri yerde vurmaya çalıştıklarını anlatmış.. Derviş cevap vermiş : BEN SANA KİMSEYE KÖTÜLÜK ETME DEDİM. KENDİNİ SAVUNMA DEĞİL !!

Yukarıda özet yazdığım hikayeyi çok severim. Aslında üstüne yazılacak pek fazla birşey kalmıyor.
Tekrar Son kez hatırlatmak gerekirse,
Pozitif olmak demek size karşı gelişen olumsuz durumlara karşı tepkisiz kalmak demek değil, bilinç düzeyinize en uygun şekilde kendinizi ifade etmeniz demektir. 

Hayatta herşey Denge üzerine kuruludur.

Sevgilerimle 

Alev Cedimağar
Şifa ve Yaşam Terapisti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.