12 Şubat 2020 Çarşamba

Bazen BÜTÜN'den ayrılmak da bir DENGE'dir.

Genel olarak BÜTÜN ile BİR OLmak ya da zaman zaman BÜTÜN'den ayrı OLmak.. 
Bu da bir DENGE'dir.. 

2020 yılının enteresan bir yıl olduğunu ve Sevgi temelli çok şey öğreteceğini lakin en büyük  derslerini de AKIL ve Mantık ağırlıklı kararlar vermemiz gereken Radikal geçişlerin yoğun olacağı bir yıl olduğunu detaylı pek çok kez yazdım biliyorsunuz. 

Akıl ve Mantık bize sorgulama ile gelir. Sorgulama ise Bilgiyle, düşünmeyle, anlamak ve uygulamakla mümkündür. 

Dolayısıyla Bilgilerimizi, düşüncelerimizi, cesaretimizi toplayarak yaşadığımız mevcut durumları dürüstçe sorgulamamız çok önemli. 

İçinde bulunduğunuz durumu kendinizi herkese genelleyerek "O da öyleymiş işte ne olacak. işte ben de öyleyim. yani durumum normal"  derseniz kendinizi halk tabiriyle "Sürü psikolojisine" sokmuş ve çevrenizdeki herkesin girdiği olumsuz negatif enerji kanalına sokmuş olursunuz. Bu kabullenmedir. Bu Cesaret edemeyip olanı kabul etmek yani züğürt tesellisidir. Ve tabii bu o enerji kanalına dahil olarak kendi enerji alanınızı zayıflatmak dolayısıyla da zaman içinde yaşam enerjinizi düşürerek eterik alanınızın yırtılmasına ve fiziki rahatsızlıklara sebep olmaktır. Yani herşey birbiriyle bağlantılı gelişir... 
Herşey RUH'da başlar.. 

Mesela, 

İş arıyorsunuz. Malum yıllardır değişmeyen cümleler "piyasa çok kötü, kimse iş bulamıyor, ben de bulamıyorum 2 senedir evdeyim vs." O zaman eğer "aaa bulamamam normal ben de bulamıyorum piyasa kötü " şekilnde bir düşünce tarzına giriyorsanız ve siz de herkes gibi durumu kabullenmiş lakin ele güne karşı aramıyor bakmıyor demesinler diye laf ola beri gele sonucu kabullenmiş bir şekilde iş arıyorsanız o zaman zaten bulamazsınız. Bir kere yaydığınız enerji görüştüğünüz kişiye ulaşmaz hatta o kişi sizden anlamsız bir şekilde sıkılabilir ve dolayısıyla cevap aynen beklediğiniz gibi olumsuz olur.. 
Halbuki Akıl ve Mantık'da kalarak, bilgilerinizi uygulayarak, 
"Onlar bulamayabilir , onların tekamülü, bilinci, azmi , inancı farklı, benim ki farklı. Ben BULURUM" dediğinizde YAPARSINIZ ! 

Hayatım boyunca bu benim felsefem olmuştur.  "ben de öyleyim uğraşma" şeklinde bir cümle duyduğumda daima  "içimden" de olsa "Sen öyle olabilirsin. Ben sen değilim ! ben yaparım. " olmuştur. ve de daima kafama ne koyduysam yaptım çok şükür !!! 
Çünkü kimin ne yaptığı ne yapamadığı değil, benim ne "istediğim" ve yaptığım önemli. Herkes kendinden sorumlu. Ben başka bir ruhum ve bilincim. Benim çabam inancım farklı şeklinde hep cesaretle yürümüşümdür. Kapılar yüzüme kapanmış olabilir, konu her ne ise olumsuzluk yaşamış olabilirim. Lakin "OLsun bunlarda olacak tabi ben hedefime ulaşana kadar devam edeceğim" diyerek aynı heyecanla ve azimle hedefe ulaşmayı becermişimdir. 
Burada sihirli kelime İSTEMEK. çünkü içinden gelmiyorsa, istemiyorsa kimse kimseye bir şey yaptıramaz. 

Bu durumları esnaflarda çok görürüm ya da konuşurum. 
"İşler kesat kimse iş yapamıyor" 
Tamam da sen yap ! yapmak için çaba göster ! yaratıcı ol ! bir fikir üret ! Mesela dükkanını süsle, fiyatlarla oyna, dikkat çek vs.  En iyi sen bilirsin ! 
"Herkes" ile bir olma !! 
Hatta onlara örnek ol, 
"Arkadaşlar bu lafları bırakıp bir silkelenin çözüm arayalım ilginç fikirler bulalım. İş yapanlar nasıl yapıyor ? Kimse iş yapmasa zaten ülke batar. Demek ki bu ülkede iş yapılıyor. O zaman biz de onlardan biri olalım ! " 
dediğinde çözüm odaklı ve inançla harekete geçildiği için mevcut enerji kırılır ve serbest akar. Söylediğini kimse dinlemiyorsa bu da onların tercihi.. Yol bazen tek başına yürünür ve sonradan gören gelir ;) 

Aynı durumlar sağlık sorunları ile ilgili.
Herkes benzer farklı sağlık sorunları yaşıyor. Biri çıkıyor diyor ki "Ay bu hastalığın gidişatı iyi değil" Eğer inanırsan öyle olur. Gerçi öyle olsa TIP Dünyası sürekli "mucizeler" yaşandı başlıkları atmazdı. Burada da aynı şey geçerli. O kişi için belki yolun sonu olabilir çünkü teslim olmuştur olumsuzluğa inanmıştır vs. SEN İNANMA ! Bir Tıp Mucizesi de SEN OL ! 

BÜTÜN ile BİR OLmak pozitif bir amaç ve IŞIK'da buluşmak için önemlidir. 
Lakin BÜTÜN'ün içinde negatif varsa o zaman yine IŞIK tarafta kalıp, IŞIK ile BÜTÜNLEŞMEK önemlidir. 

Bu yüzden sizi zorlayan mevcut durumunuzla ilgili yandaş arayarak kendinizi rahatlatmak veya teselli etmek yerine, Tek başınıza kendi gücünüze güvenerek azmederek inanarak ayağa kalkın ve yola çıkın. 

Herkes kendinden sorumlu ve herkes kendi ruhsal farkındalığını ve yükselişini kendince yaşıyor. 

İşte bu yüzden BEN BENİM demenin anlamı budur. 

Kendinizi keşfedin. Eğer tembelseniz , korkaksanız veya özgüveniniz yoksa bunu ona buna yüklemeyin. Kendinizle yüzleşin. Bu noktalar üzerinde kendinizi NEDEN diye sorgulayın. 

Annemin bana çocukluğumdan beri söylediği bir cümle vardı. 

"İSTİYORSAN yaparsın. Yapan herkes de senin gibi 9 aylık. senin ne farkın var. ? Yalnız önce istiyormusun bunu düşün" derdi.. 

Peki ya sen ? İSTİYORMUSUN ? 

EVET mi ? 

O zaman Tavşanı yarışta geçen kaplumbağa misali, hedefine odaklan kimseyi duyma kendine güven ve KOŞ !! 

İşte bu kendimizin ve Bütünün en yüksek hayrına OLur.. 

ve de öyle OLdu çok şükür ..

Alev Cedimağar 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.