25 Haziran 2018 Pazartesi

Kişisel ve Toplumsal Sınavlarımız..

Hayatın içinde yaşadığımız olumsuz gibi görünen her olay birer sınavdır. Tüm dini inançlarda da hep "imtihan" edildiğimizden bahseder.
Kişisel sınavlarımızı, Bilinç düzeyimize göre birbirimizle etkileşim halinde toplumsal olarak da vermeye başlarız.
Toplumsal etkiler ise yaşanılan ülkenin tekamülüne yön verir.
Dolayısıyla Her sınavın öğrettiği pek çok şey vardır. Bunlar insan olduğumuzu bize hatırlatan İnanç, Azim, Güç, Cesaret, Harekete geçip çözüme odaklanma, Kendimize inanma (özgüven), Herkesin en yüksek hayrına niyet ve dua edebilme, Her şerrin hayrını görebilmek gibi bize insan olmayı ve ruhsal yükselişimize de hizmet eden durumlardır.
Aynen kişisel hayatımızda olduğu gibi toplumsal gelişimimizde de geriye dönüp baktığımızda, neyin neye hizmet ettiğini ve aslında bize nasıl önemli tecrübeler kazandırıp,ruhsal olarak büyütüp çok şey öğrettiğini görebiliriz.
Dolayısıyla sakin, Denge'de ve çözüm odaklı kalmak bize hem kişisel hem de toplumsal hayatımızda yön verir.
Bazen hayatımızda ki olaylar sıcakken, hayal kırıklığı, üzüntü veya daha farklı olumsuz duygular yaşarken bunu anlayabilmek ve öngörüde bulunmak kolay olmayabilir. Lakin bu aşamada "otokontrol" yani kendimize tüm sahip olduğumuz inanç ve bilgileri hatırlatmak önemlidir.
Yine dönüp dolaşıp tüm bilgilerimizi "uygulamak" kısmına geliyoruz..
Zaten her şey bir yana düz mantık bakarsak,
Nereye kadar ağlayıp sızlayabilir ki bir insan ? öfke, üzüntü, çözüm getiriyor mu ? HAYIR..
Duygularımızı kabul ederek ve Akıl-Mantık-Kalp üçgeninde pozitif çözüme dönüştürerek her daim silkelenip ayağa kalkmamız şart !
Velhasıl, konu her ne olursa olsun kurban psikolojisinin bir anlamı yok o zaman Sevgi ve Işıkla BİRLİKTE yürümeye devam ediyoruz.
Kendimizin ve Bütünün en yüksek hayrına dualarıyla..
Ve de öyle OLdu çok şükür 🙏
Alev Cedimağar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.