16 Ekim 2014 Perşembe

Sevgi'de DENGE'nin önemi ?!

Herşeyde olduğu gibi SEVGİ'de de DENGE çok önemlidir.


Birini Boğarcasına, Taparcasına, Bunaltırcasına, Deli gibi Sevmek Dengeyi BOZAR. Hem sevenin hem de sevilenin özgürlüğünü kısıtlar ve dolayısıyla enerji akışının da dengesi bozulurak  bir süre sonra itmeye başlar. Çünkü karşınızdaki kişi den gelen yoğunluktan dolayı kilitlenmeye başlarız. ("Çok muhabbet tez ayrılık getirir" sözünün çıkış noktası da budur)Bu yüzden genellikle "Çok Seviyordum gitti" ya da "çok seviyordum fakat artık görüşmüyoruz" gibi durumlar yaşarız. Çünkü dengesiz yükselen pozitif  enerji, negatif kutba döner ve tartışmalar ya da frekans çatışmaları başlar.


KENDİMİZDEN FAZLA SEVDİĞİMİZ ve dengeyi koruyamadığımız her ilişkide,  Eninde sonunda  Evrensel Denge mutlaka devreye girer.
Bu durumlar çoğunlukla Sevgi arayışında olan fakat aradığı Sevginin de kendinde olduğunu anlayamamış, Kısaca Kendini Sevmeyi öğrenememiş kişilerde görülür. Aşırı Sevgi (davranışsal veya sözlü)  vererek aynısını geri alma ve ruhsal tatmin yaşama çabaları vardır.
Enerji vampirliğinin farklı bir versiyonudur.   (onun verdiği sevgiyi vermeye çabalarken kendini tükenmiş, bıkmış, sıkılmış  ve sevildiğini bildiği halde anlam veremediği bir şekilde uzaklaşmak için çareler arayan insanlar gibi..) 


SEVGİ öncelikle, Kendimizi SEVMEK, Kendimize GÜVENMEK, Kendimize, İNANMAK, Kendimize SAYGI DUYMAK 'tır..


Sevmek inceliktir, zerafettir. Karışınızdaki insanın hem varlığına, hem yaşam alanına saygı duymak, empati kurabilmek , hem de aradaki ince nüansları korumaktır.. 

Sevgi karşılıksızdır.  


Evrende Herşey Denge üzerine kurulmuştur ve SEVGİ 'de buna dahildir..
ve işte bu yüzden her zaman ben DENGEYİM diyoruz ve Denge'de kalıyoruz :)


Beni Dengeleyen kendimi farketmemi sağlayan, farkındalığımı arttıran Yüce Yaradana Şükürler OLsun..


Hepimizin ve Bütünün Hayrına IŞIK OLsun...

ve de öyle..

Alev Cedimağar  
Enerji Gurmeliği de yapan bir Şifa ve Yaşam Terapisti ;) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.