16 Ekim 2014 Perşembe

KUTSAL ERKEĞİN 7 ÖZELLİĞİ

1) Egosu tarafından yönetilmez.


Kutsal yanıyla buluşmuş erkek Ego’sunu tanımlamayı öğrenmiştir ve “dikey” düşünce yapısını saklamaz (her zaman daha iyi ve başkalarından daha güçlü olma isteği). Bir bütünün parçası olduğunu anlamış, salt erkek değil insan olarak da bu gezegendeki yerinin farkında ve kadınla erkek arasında bir “önem farkının” bulunmadığını bilmektedir. Gücünü ispatlamak için kimseyi ezmeye ve hükmetmeye ihtiyacı yoktur. Kim olduğunu bilmek ve kendini tanımlamak için statülere ihtiyacı yoktur. Evren ve ruh ölçeğinde, statünün anlamsızlığını ve Batı toplumunda yapay olarak üretildiğini bilir. Boş bir güç yarışında kendini yıpratmak ve soluksuz kalmak istemez. Bununla mutlu olunamayacağını bilir.


2) Duygularını kabul eder, onları göstermekten korkmaz ve kalbi ile bağlantı kurmuştur


man-divine-babyKutsal boyutu ile bağlantı kurmuş erkek kalbi ile de bağlantı kurmuştur. Bir kalp sahibi olmanın sadece kadınlara özgü bir özellik olamayacağını, aksine, sadece kalp sahibi erkeklerin dünyayı değiştirebileceklerini, mevcut ego hakimiyeti ve, insanları, hayvanları, tüm gezegeni yok eden güç arayışını tersine çevirebileceklerini anlamıştır. Başka erkeklerle karşı karşıya gelme pahasına da olsa, yanlışlar karşısında ayağa kalkarak düşüncesini söylemekten çekinmez. Gerektiğinde duygularını, kadın, çocuk ve hatta diğer erkeklerin önünde dahi göstermekten korkmaz. Samimiyetle duygulandığında ağlamaktan çekinmez. Güzeli sevmekten korkmaz. İyiyi sevmekten de…


3) Gücünü iyilik yapmak için kullanır


Kutsal Erkek’le buluşmuş olan erkek fiziksel ve zihinsel gücünü iyilik yapmak için kullanır. Kendini başkalarının yerine koymayı bilir. Elinden geldiğince herkese yardım etmeyi ve korumayı sever ve arzular. Bunu yaparken erkek, kadın, hayvan ayrımı yapmaz. Onun için bütün yaşam şekilleri saygıyı hak etmektedir. Bir iyilik gücü olmayı, erkek kadın tüm insanları, hayvanları ve doğayı korumayı ister.


4) Kadınlara saygı duyar ve onlardaki Kutsal Kadın’ı onurlandırır.


 İçindeki Kutsal Erkek’le buluşmuş olan erkek, Kadın’ı sever. Onu kendine eşit ve tamamlayıcı olarak görür. Onun için kadın tanrısal bir varlıktır (aynı erkek ve hayvanlar gibi) ve hiç bir farkı yoktur. Onu onurlandırmaya çalışır ve asla aşağılamaz. Ondaki “Kutsal Kadın” yanını da över ve bu ruhsal yana ulaşması için kadını cesaretlendirir. Kadına bir “Tanrıça” gibi davranır ancak bunu kadının kensine hükmetmesine izin vermeksizin yapar. Kadını tüm potansiyel ve gücüne ulaşmış haliyle beğenir ve kendi gücünün bilincinde olduğundan bu onu korkutmaz. Kendi kutsal yanlarıyla karşılaşmamış kadınlar tarafından çekilmez, ne istediğini bilir ve bizzat hak etmedikçe ya da istemedikçe “eğilmez”. Kutsal Kadın’la buluşmamış bir kadınla karşılaştığında (öz kimliğini unutuş ya da bedensel cinsiyetine indirgendiğini zanneden kadın) ondan faydalanmaya çalışmaz. Aksine, bu fırsatı kadına gerçekte kim olduğunu ve saygınlığını hatırlatmak için kullanır. Kendine denk, kutsal kadın yanıyla barışık bir kadını arzular. Aşk ilişkilerinin ruhsal amacını kavramıştır. Bu amaç mümkün olan en iyi halimize gelene dek birlikte gelişmektir.


5) Cinsellik tarafından kontrol edilmez


Kutsal Erkek, cinsel enerjisinin gücünün farkına varmıştır ve bunu yıkmak ya da can yakmakta kullanmaz. Cinsel eylemin çok güçlü olduğunu, içrek bir bakışla, çok büyük enerji alışverişlerine yol açtığını, kötü niyetle kullanıldığında seksin çok yıkıcı olacağını bilir. Cinselliğini sever, reddetmez, ancak cinsel enerjisini kendisine, bilinçsiz cinsel faaliyetlerde yaşanması imkansız, güçlü duygu “kokteylleri” sunabilecek bir partnerle kullanmayı tercih eder. Kendi arzularına dikkat etse de, karşısındakinin arzularına da odaklanır ve almaktan çok vermeyi sever. İlişkilerinde dürüsttür ve bir kadınla olan ilişkide en önemli şeyin “samimiyet” olduğunu öğrenmiştir. Yalanın ne derece tahrip edici olduğunu bilir ve kendisine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapmaz.


6) Çocuklar, kadınlar ve diğer varlıklarla, kısaca tüm dünyayla ilgili kaygı taşır.


man-save-koalaKutsallığıyla buluşmuş erkek bir bütünün parçası olduğunu ve yeryüzündeki hiç birşeyin kendi emrinde olmadığını iyi bilir. Anlamıştır ki, karşısına çıkan her çocuk onu gözlemleyecek ve ondan etkilenecek. Karşısına çıkan her kadını mutlu ya da mutsuz kılma gücüne sahip olduğunu da bilir. Hareketlerinin dünyada etkileri olabileceğinin ayırdındadır. Varlığını dünyayı değiştirmek için kullanabileceğini, olumlu bir iz bırakabileceğini de bilir.


7) Kendisini “bir erkek” yapan fiziksel erkek özelliklerini reddetmez ve kimliğini rahatça dışavurur.


Kutsal yanlarıyla buluşamamış bazı erkekler tüm erkeksilik şekillerini yadsırlar. Yukarıda sergilenmiş tüm negatif özellikler de dahil, erkeklerde hoşlarına gitmeyen tüm özellikleri, şuurlu ya da şuursuz bir şekilde reddederler. Bize dayatılmış erkek modeline direnmek adına  “erkek” olmak istemezler. Ancak sonuçta, kendi özlerini de redderek acı çekerler. Bu erkeklerin, gerçek ve dünyaya yararlı erkek özelliklerini gururla güçlendirmeye, kendi kutsal taraflarıyla buluşmaya ihtiyaçları vardır.


sacred coupleEril Güç çok güzel birşeydir. İyilik için kullanılabilir ve reddedilmemelidir. Kendi kutsal özüne bağlı erkek derin bir iyilik sahibi, kalbiyle düşünen çok güçlü bir varlıktır.


Kendi kutsal kadınlığı ile buluşmuş bir kadın için kutsallığına ermiş bir erkek kadar çekici bir şey yoktur. Bu dayanılmaz bir çekimdir çünkü kendimizi tamamlayacak varlıklar tarafından çekilmeye programlıyız. Erkeklerin çoğu kadınları çekmek için para, statü, güç gerektiğini düşünürler. Ancak gerçeğe son derece uzak bir konumdadırlar. Bir kez daha, kutsallığına varmış kadının aradığı şey, erkeğin gücüdür. Ancak bu güç iyiliğin zorlu sınavından geçmelidir.


Kutsallıklarıyla buluşmuş kadınların siz kutsal adamlara ihtiyacı var. Dünya da, dengelerin değişmesi, yeni bir tür güçlü, duyarlı, başka insanlar ve çevre için kaygılı, kadınlar, çocuklar, erkekler, hayvanlar ve tüm dünya  için ayağa kalkmaya hazır olan sizi bekliyor.


SİZE ihtiyacımız var, dünyanın SİZE ihtiyacı var.


insanın Yolculuğu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.