16 Ekim 2014 Perşembe

Olumlu Konuşma ve Olumlama

Günlük Konuşmalarımızda kullandığımız kelimeler hem bilimsel olarak beynin algılarını değiştirerek bilinçaltı şartlanmaya neden olduğu gibi, Enerji olarak da olumsuzu çekmeye devam etmemize neden oluyor. Mesela; Bugün kendimi çok yorgun hissediyorum. (yorgunluk kelimesi bilinçaltına itilir ve bu hissi daha yoğun yaşamanıza neden olur. Ayrıca Kelimenin yaydığı olumsuzluk enerjisi ile çevrenizde ki var olan tüm yorgunluğu ve ağırlığı sünger gibi çekmemize neden olur, Yani buna kullandığınız kelimeler ile kapı açıyorsunuz)  Bunun yerine "Bugün kendimi çok enerjik hissetmeyi seçiyorum" ya da kısaca Ben bugün çok enerjiğim. Tam aksi ifadeler olumsuzluğu iterek kendine olumlu yer açar. Beyin bunu duyar şartlanır ve komple farklı bir komut alanına girer. (Depresyonda olan kişilerin sürekli yatma ihtiyacına yatarak devam etmesi yerine kendilerini bir şekilde zorlayarak dışarı çıkmaları ve kalabalığa karışmaları gerekliliği de bundandır. Ayrıca depresyonda bunun nedenine inilmedikçe tıkanmış noktalar açılmadıkça bunlar geçici çözüm olur.) İlişkimde, arkadaşımla, ailemle mutsuzum artık mutlu olmak istiyorum.. Ya da şu insan beni çok mutsuz ediyor.  Bu cümlede mutsuzluğu kabul ediyorsunuz. ve mutsuzluk kelimesini yerleştirip güçlendiriyorsunuz.  İlişkimde, aradaşımla, ailemle mutlu olmayı diliyorum, seçiyorum. O insanla sağlıklı mutlu bir ilişki içinde olmayı seçiyorum. (Hergün bir önceki günden daha mutlu olmayı seçiyorum. Hergün düzenli yapılan bu olumlama cümlesi sizi enerji olarak yükselterek güne daha enerjik ve mutlu hissederek başlamanıza neden olacak)

Kaza yapmaktan korkuyorum o yüzden araba kullanamıyorum. yerine Araba kullanırken dikkatliyim ve bu yüzden güvenli kullanıyorum.

Param yok ! (eğer paranız olduğu halde sadece çevre duymasın bilmesin amaçlı bu cümleyi sürekli kullanıyorsanız emin olun evren bunu çok yakında gerçekleştirecektir YOK dediğiniz herşey zamanla yok olmaya mahkumdur... ) Bunun yerine.. Çok şükür Allah herkese bereket versin. cümlesini kullanabilirsiniz.

Ayrıca daha önce defalarca değindiğim en önemli konu ise AMA kelimesi. AMA önceki cümleye olumsuzluk verir. Mesela Bugün sana gelmek istiyorum AMA çok işim var. dediğinizde zaten gitmek istesenizde olmayacağını AMA kelimesi kullanarak onaylıyorsunuz. AMA kelimesini hayatınızdan KESİNLİKLE çıkarmamız gerekiyor.. Bunun yerine akışı kuvvetlendiren BUNUNLA BİRLİKTE  bağlamını kullanırsanız akışı pozitif yönde kuvvetlendirerek önceki cümleye olumlu bir geçiş yapar ve akışı devam ettirirsiniz.. Bugün sana gelmek istiyorum BUNUNLA BİRLİKTE işim var. (yani işim bitince sana geleceğim vurgusunu hem beyne gönderiyor hem de gitme olasılığınızı açık bırakıyorsunuz..

Ağzınızdan çıkan sözlere dikkat edin çünkü mutlaka gerçek olur ve döner dolaşır sizi bulur :)

öpüldünüz en kocamanından 

Alev Cedimağar  Şifa ve Yaşam Terapisti


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.