16 Ekim 2014 Perşembe

Kıskançlık Negatif bir Enerjidir !

Hasetlik, Kıskançlık, Takdir duygusundan ve empatiden yoksunluk, negatif eylem ve düşüncelerdir.
Bu Negaıtif Düşünceleri Üreten yani bu enerjiyi yaratan  kişilerin Tekamülünde sürekli olumsuz karmalar yaratır ve bereketine, fikrine , zikrine engel olur, set çeker. O yüzden böyle insanlar sürekli mutsuzdur.

Kıskançlık duygusunu yaşayan ve karşındakine gönderen kişinin kendi hayatında ve bedeninde yarattığı olumsuz etkilerin yanı sıra, bu negatifi gönderdiği kişilerde de negatif tortu yaratır ve zamanla halk arasında dendiği gibi basireti bağlanır. Fakat Her zaman olduğu gibi Enerji daha da kuvvetlenerek ilk çıktığı yere geri döner. Yani Bumerang gibi gelip bu negatif enerjileri gönderinin kafasını keser..
Eğer kıskançlık, nazar gibi etkilere maruz kalan ve bunu farkeden kişi, kendi gücüne değil de kendisine gelen etkilere (nazar, kıskançlık vs.)  inanıyorsa bu negatif enerjiyi daha da kuvvetlendirir.  Bu yüzden ne düşündüğümüze, nasıl düşündüğümüze ve neyi kuvvetlendirdiğimize dikkat etmemiz gerekiyor.

Bu olumsuz duyguları ruhumuzdan serbest bırakıp göndermemiz için, öncelikle sahip olduğumuz olumsuz duygulara direnç göstermeden kabul etmemiz gerekiyor. Sonrasında ise, Bir bütün olarak düşünürek , Ben niye kıskanıyorum ? O benden daha iyi olabilir. Herkes aynı olmak zorunda değil. Elbet benim de o kişiden kuvvetli yanlarım vardır. Bu yanlarımı ön plana çıkarabilir ve kendi yetenek ve durumuma uygun bir yol çizebilirim.  Herkesin tekamülü farklı. Onun oynadığı rolün dekorları bunlar. Benim oynadığım rolün dekorları ise bunlar. Eğer memnun değilsem değiştirme gücüne sahibim. Bu yüzden hedefimi belirleyerek çabalamalıyım. Benden ileride giden daha iyi olan herkes için mutluyum çünkü onlar bana ilham veriyor beni harekete geçiriyor ve kendimi farketmemi , anlamamı sağlıyor. Onların maddi manevi başarıları bana mutluluk veriyor. Gurur duyuyorum ve daha da iyi olmalarını canı yürekten diliyorum. şeklinde analiz edip, cevaplayarak olumsuz duyguyları bedenimizden , ruhumuzdan  serbest bırakmak,  farkındalığımızı yükseltmek bizim yeni ve pırıl pırıl aydınlık, bereketli bir hayata Merhaba dememizin ilk basamağı olur.. 

Zaten düz mantık dediğimiz kavramla düşündüğümüz zaman,  
O iyi olsa size ne faydası var, kötü olsa ne zararı var ? Herkes kendi  kapısının arkasında kendi hayatını yaşıyor. Bunun için ben niye kendimi hasta edeyim hayatımı zindana çevireyim ?  Değil mi ? :) 

Sevgi kıskançlığı ise GÜVENSİZLİK'den meydana gelir. Kendine güveni olmayan, Kendi gücünün , özelliklerinin farkında olmayan  kişiler benden daha iyisini görürse, beni bırakırsa, ya beni daha az severse, ya birgün beni sevmezse,  ya onunla daha samimi olursa benim yerime geçerse, vb. endişeleriyle sürekli kıskançlık kıskacında kavrulurlar. Ve korktukları daima başlarına gelir. Bu sonuç asla değişmez  :) 

Böyle insanlarla karşılaştığınız zaman da "bence" çok fazla paylaşmamak ve mesafeli olmak da fayda var diye düşünüyorum. Onun negatif enerjisinin bizi etkilemesine izin vermesek bile gereksiz bir efor ve zaman kaybı diye düşünüyorum. Ayrıca yaratılan negatif enerjiyi sürekli pozitife çevirmeye çalışarak böyle insanla sohbet etmek bile bir süre sonra eziyete döner. Bunu söylemiyeyim kıskanır, Şunu duymasın hasetler diye diye sohbet edilmez.. Allah Yolunu ve ruhunu aydınlatsın inşallah kendini farketsin herşeyin en güzeline gönlüne göre sahip olsun.. demek en güzeli .. :) 

Kendi düşüncelerimi ve enerjimi saflaştırıp pozitife çeviremediğim sürece Yüce Yaradan'ın bana destek olmayacağını aksine sürekli karma yaratacağımın farkındayım.
Ben farklı ve ayrı bir kişiliğim. Kimseyle aynı olamam. Hepimizin hayat yolu farklı ve herkesin yolunun açık olmasını canı gönülden diliyorum.
Biliyorum ki, çıkarsız, beklentisiz Kalben dilediğim tüm iyi niyetlerimin hepsi bana fazlasıyla olarak dönüyor. Şükretmenin bütün Mucize kapılarını açan tek anahtar olduğunun farkındayım. 
Kimsenin hakkını hem fikren yani soyut hem de madden yani somut olarak yemiyorum ve sahiplenmiyorum.
Yüce Yaradan Hepimizin yolunu açsın ve aydınlatsın..
Yüce Yaradan Hepimizin farkındalığını arttırsın..
Yüce Yaradan Hepimizin ne kadar muhteşem varlıklar olduğumuzu anlamamıza yardımcı Olsun..
Yüce Yaradan Hepimizin Gönlüne göre versin ve gönüller de hep Sevgi OLsun ,
Sevgi Olan Tüm Yürekler Sevgi çeksin, bereket, çeksin, Şifa çeksin, Mucize Çeksin  ve ne diliyorsa onu..
Ve de öyle..
Yüce Yaradana Şükürler OLsun...


Alev Cedimağar  
Enerji Gurmeliği de yapan bir Şifa Enerjisti ve Yaşam Terapistit . 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.