16 Ekim 2014 Perşembe

Küçük Kız

Kaç gündür yazacağım bir türlü fırsat bulamıyorum. Şu an hazır işler bitmişken paylaşayım..
Sizin de farkettiğiniz gibi çok gözlemciyimdir. Yani gözlemci derken çevremdeki herşeye karşı duyarlı ve farkında biri anlamında. Çocukluğumda da böyleydim. Bir yerde oturup insanları izlemeyi ve neyi neden yaptığını anlamaya çalışmayı severdim. Sonra yaşadığım çok enteresan olaylarla pek çok İlahi Mesajın insanlar vasıtasıyla da geldiğini farkettim. Hani büyüklerimiz derler ya "Allah bir kuluna yardım etmek için başka bir kulunu kullanır" diye.. İşte öyle birşey. Kafama takılan bazı soruların cevapları hiç olmadık insanlar tarafından "ne alaka" dediğimiz durumlarda kelime kelime düştü önüme.. Bunların haricinde aramızda insan formunda yaşayan ya da ihtiyacımız olduğunda insan formuna girip bize ışık tutan ışık varlıklar olduğunu da deneyimleyen biri olarak, Evrenin her şekilde bizimle konuştuğunu önemli olan bizim tabelaları görmek ve mesajları duyabilmek olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim :)

Şimdi gelelim Güzel Minik Kıza :)
Geçen Hafta Yani havaların çok güzel olduğu zamanlar sahildeyim ve çocuk parkına yakın bir bank'da oturuyorum. 4 yaşlarında Hayatımda gördüğüm en güzel kız çocuklarından birini gördüm ve gülümsedim. O da bana gülümsedi. Yanıma geldi. Normalde öyle çocuklara yapışan şapur şupur öpen bir insan değilim. Sadece çocuğu düşündüğüm için hijyenik açıdan dokunmam. Uzaktan gözlerimle severim ya da en fazla annesinden izin alıp kollarını falan öperim  :) Neyse gelelim kız çocuğuna (ismini bile bilmiyorum) içimden ona bir sarılıp öpmek geldi. Ona sordum "Seni öpebilirmiyim" diye. "Hayır çünkü ben Sağlıklıyım" dedi .. Sağlıklıyım diye cevap vermesi çok ilginç geldi. (Sağlıklıyım bir olumlama kelimesidir. Hasta olmak istemiyorum yerine Sağlıklıyım deriz) Çünkü normalde çocuklar "hasta olurum sonra" der. Hatta büyükler bile böyle der   Peki dedim nasıl istersen ben de seni uzaktan severim. Sonra iyice yaklaştı yanıma geldi. "Hayır dedim üzdüm mü seni" dedi (!) Ben bir şaşkınlık daha tabii.. "Hayır üzmedin tabii ki" dedim. Yüzüme baktı " Eğer seni üzdüysem Allah da çok üzülür" dedi !!!! Kulaklarıma inanamadım ne diyeceğimi şaşırdım. Tekrar "Hayır üzülmedim" diyebildim. Sonra "Annenler nerede" dedim. Arkasını döndü parkın karşısında oturmuş bir grup kadına doğru işaret etti "işte şurada" dedi. Dikkatimi çeken şey, O kadınlar içinde bize bakan hiç kadın yoktu. Çünkü normalde anneler çocuklarını takip eder gözlerini ayırmaz çocuklarının üzerinden.. neyse sonra döndü "ben seni çok seviyorum" dedi !! "Seviyorum" Nasıl yani ? Sanki hep tanışıyormuşuz gibi.. Neyse daha yaşı küçük bunu çok önemsemedim ben de seni çok sevdim yerine aynı şekilde karşılık verdim. "Ben de seni çok seviyorum" dedim   Sonra oturduğum bankın yanında uzun süredir uyuyan köpek ayağa kalktı yanıma geldi burnunu kollarımın arasına soktu. Onu severken , Küçük kıza "sen de köpek severmisin" demeye hazırlanıyordum ki kafamı bir çevirdim kız gitmiş. Meydana baktım yok. (Kıza bakmadan direkt Köpekle ilgilenmem en fazla 10 saniyedir.). Sonra işte annem orada dediği yere baktım. Aynı kadınlar kendi hallerinde oturuyor küçük kız yok. Kalktım çocuk parkına baktım orada da yok.. Bu benim hemen hemen benzer bir olayı 2. yaşayışım oldu. ilk'i 2001 yılında bir otobüs durağında olmuştu.  Birgün anlatırım :)
Kendi kendime "Yüce Yaradanı ve onun Yarattığı tüm varlıkları herşeyi sevgiyle selamlıyorum ve varlığım için herşey için şükrediyorum" dedim ve hazır kalkmışken artık alışverişimi yapayım eve döneyim diyerek yürümeye başladım Gülümseyerek.. 

Alev Cedimağar
Şifa ve Yaşam Terapisti 

7 yorum:

  1. Harika canım harika .... artık her istediğimiz yazıyı kolayca buluruz burda .
    Seni kutluyorum hepimizin ve bütünün hayrına olsun ... hayırlı olsun birtanem <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇokTeşekkür Ederim Nilgün Ablacığım.. Hepimizin ve Bütünün En Yüksek Hayrına ve IŞIK OLsun.. ve de öyle çok şükür... öpüyorum güzel ruhundan :* <3

      Sil
  2. hoşgeldiniz blog dünyasına , teşekkürler harika yazılar

    sevgilerimle
    sevim sarı ışıksever

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum Teşekkür ederim. IŞIK ve SEVGİ ile..

      Sil
  3. Cok duygulandim Alev hanim. Benim de boyle karsilasmalarim cok oldu fakat yazmadim ve cogunu unuttum. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Hayatımızda çok enteresan olaylar yaşıyoruz. Ben de yeri geldiğinde hatırladıklarımı nacizane paylaşmaya çalışıyorum. sağolun . sevgilerimle

      Sil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.