21 Mayıs 2020 Perşembe

Yaşattığını yaşamadan ölmeyeceksin !!!

Geçen hafta bir gün arkadaşımla konuşurken bana markete gittiğini ve maskesiz birine sinir olduğunu birşey söylememek için kendini zor tuttuğunu sonra gidip kasiyere şikayet edip neden markete maskesiz insanlar aldıklarını sorduğunu anlatmıştı..
" Adama bir şey söylemedim şimdi ters bir şey söyler canım sıkılır zaten görünce sinirlendim" falan demişti.
Ben de "güzellikle söyleseydin. Maske takarsanız öncelikle kendinizi korursunuz sonra da çevreniz ve sevdiklerinizi de korursunuz" gibi birşey demiştim.. "Evet haklısın öyle söyleyebilirdim" dedi..konu öyleyce geçti gitti..
Bugün aynı arkadaş beni aradı.
"Alev vallahi İNSANLAR YARGILADIĞI NE VARSA YAŞAMADAN ÖLMEYECEK sözü çok doğru bizzat bugün yaşadım" dedi..
"aaa noldu ?" dedim.. Bir yandan da meraklı meraklı aklımdan geçiyor.. "Kimseyi yargılamaz kötü konuşmaz acaba ne yaşadı ? " diye..
anlatmaya başladı.
"Markete giderken arkadaşım aradı. işten güçten konuşurken bu arada markete geldim arabayı parkettim konuşarak markete girdim tam alışveriş yaparken farkettim ki maskem yok !!! Konuşma dalgınlığı ile arabadan maskesiz çıkmışım ! Ay bir anda ne yapacağımı şaşırdım. Hemen üzerimdeki T-Shirt'ü ağzıma sardım . bir iki şey alıp kasaya geldim . Kasada ki kıza durumu kısaca anlatıp özür diledim hemen çıktım marketten. Sonra aklıma o günkü olay geldi. Hayat ne enteresan paradigma. Farklı açılardan bakmayı yaşatarak öğretiyor insana. Belki de benim kızdığım adam da böyle birşey yaşadı ya da başka sorunlardan dolayı takmamıştı belki umursamazlığından bilemeyiz lakin kızacak sinirlenecek birşey yoktu ortada..Bugün daha iyi anladım."
"inanılmaz güzel bir ders almışsın lakin en önemlisi bu dersi farketmişsin " dedim. "Çünkü yaşadıklarıyla yaptıkları arasında bağlantı kuramayan ve defalarca benzer durumlar yaşayarak halen mesajı alamayan çok insan var.. "
Bunları konuşurken bir an aklıma beni ve tüm çevreyi çok etkileyen bir olay eski bir komşu geldi.. Eşcinsellere karşı düşmanca konuşur nefret ederdi. Yıllar sonra bir oğlu oldu ve şu an GAY yani nefret ettiği O eşcinsellerden.. Komşum da şu an Anne olarak bedeni değil , insanın ruhunu , evlat olarak doğurduğunu, evladın cinsiyetinin değil varlığının, ruhunun , sevgisinin önemli olduğunu ve onunda BİR İNSAN olduğunu öğreniyor ve bir BÜTÜN OLarak da sevmeyi öğreniyor. Neyse.. kendimce nostalji yaptım..
Kıssadan hisse misali..
HERKES ÖYLE YA DA BÖYLE YANİ YA DİREKT AYNISINI YA DA FARKLI BİR ŞEKLİYLE EKTİĞİNİ BİÇMEDEN, YARGILADIĞINI; ELEŞTİRDİĞİNİ YAŞAMADAN BU DÜNYA'DAN AYRILMAYACAK..!
Olumlu, pozitif , olabilir, dediği her güzelliği de..
Alev Cedimağar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.