24 Mayıs 2020 Pazar

Her zaman mutlu olmam lazım diye birşey OLAMAZ !

Dünya'ya gelirken Saf Enerji ile geliriz. O yüzden çocuklar için "Masum" ya da "Melek" tanımı kullanılır. Çünkü henüz dünya'ya ait olumsuz tanımları bilmezler. Yaşadıkça öğrenirler. 

Bu olumsuz diyerek adlandırdığımız tanımlar nedir ? 
Korku, öfke, Kıskançlık, Suçluluk, Yalan gibi  kişinin hem kendisine hem de başkasına zarar veren duygular. 
Bu duygulara sahip olmak Ruhsal Tekamülün en zorlu düğümleridir. Çünkü özümüzde yoktur. Bunlar bize ait "Normal duygular DEĞİLDİR". 

Bunları da normalleştirmeye çalışamayız. Sadece farkedip üzerimizden temizlememiz önemlidir. 
Mesela herşeye karşı Korku duygusu ağır basıyorsa önce bu duyguyu sahiplenmek gerekir. Korkup da korkmuyorum demek kişiyi enerji olarak da duygu olarak da kilitler. Korku duygusu yerine göre insanda "Fren" görevi yapar Ta ki "otokontrol'e" girip "Objektif" olarak neden niye korktuğunu sorgulayıp, olayı ya da durumu kontrol altına alması için zaman verir. Nitekim insanlar bilmediği şeyden korkar. Üstünüze gelen bir Aslan'dan korkabilirsiniz lakin ona sırtınızı dönmemeyi, onu kızdırmamayı, dik durmayı kollarınızı açmayı, yüksek ve kalın bir ses ile sakince konuşmayı. elinizde bir değnek veya herhangi bir şey ile veya ateş ile kendinizden emin uzaklaştırmayı yani karşılaştığınızda ne yapacağınızı biliyorsanız Aslan korkunuz ile de baş etmeyi biliyorsunuz demektir. Sinek'den korkuyorsanız o zaman da ruh halinizi bir sorgulayın derim ;) "Korku ile bin defa ölerek yaşamak yerine cesurca bir kez ölmeyi tercih ederim" lafını bu anlamda çok severim ;)  

Ya da Kıskanç olduğu halde "yooo ben kıskanmıyorum" diyerek hem kendisini hem çevresini kandırıyorsa o zaman bu duygu onu bir süre sonra ele geçirir. 

"Her zaman mutlu olmam lazım" diye de bir duygu yoktur. Bu zincirleme bir akışdır. Tüm düğümleri çözdükten sonra insana su gibi akan huzur veren bir duygudur. Bu duygunun akması için de önce düğümlerin çözülmesi gerekir. Yani Kendinizi zorlayarak mutlu olamazsınız. Kendiliğinizden olursunuz. 

Bu konular hakkında çok detaylı yazdım o yüzden uzun uzun tekrar yazmayacağım. Bununla birlikte zaten Kitabımı okuyanlarda bilirler. Yüce yaradan'dan aldığımız 7 özellik ! işte tüm SIR bu 7 özelliğin içinde.. 

Bu duyguları size normalmiş gibi gösteren kendisi de ne yaptığını bilmeyen bazı kişilerin yazılarını bana gönderip ne yapacağız diye soruyorsunuz ya ? 
Direkt arkanıza bakmadan kaçın derim. ! çünkü bunu yazan kişi de zaten belli ki ne bildiğini bilmiyor, biliyormuş gibi ahkam kesip, kendi bozuk ruh halini ve kişiliğini yansıtıp kendisi bu duygular içinde debelenirken sizi de içine çekmeye çalışıyor. Bu da onun tekamülü. Yolu Işığa gitsin. Herkes kendinden sorumlu. Siz de öncelikle kendinize odaklanın.  

Şimdi bunun üzerine Kafka'nın bir sözü geldi aklıma : 
"Zerre kadar anlamadıkları şeyler hakkında konuşuyorlar. Sırf aptallıkları sayesinde kendilerinden bu kadar eminler" 
Malum Ruhsal bozuklukların arttığı herkesin maskelerinin düştüğü dönemde artık sizde gözünüzü açın ve bilgilerinizi kullanıp akıl-mantık - his üçgeninde mukayese edip sorgulayın. Kendi bile ne olduğunu bilmeyen bu insanların karanlık tuzaklarına düşmeyin. 

Zaten bu dönem ortalık karanlık piyonlarla doldu bir çok kişi obses vaka'ya girdi. Sapla saman karıştı. Siz ayaklarıızı yere sağlam basın BİLGİNİN IŞIĞINDA kalarak yaşayın..
Bu da sizin Özgüven ve dolayısıyla Bilgilerinizi sınama, uygulama döneminiz ;) 

Özünüzü hatırlayın. ihtiyacınız olan herşey kendinizde var ! 
Biz İNSANLAR Kainatın en özel varlıklarıyız. Bunu daima hatırlayın lütfen.. 

Alev Cedimağar 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.